HTML

Rólunk

Pénzügyi tanácsok pályakezdő fiatalok számára
Ha kérdésed van bármilyen pénzügyi területtel kapcsolatban kérd segítségünket itt: penzugyiguru@gmail.com

Hírlevél

Felíratkozás a hírlevelünkre
E-mail:

Friss topikok

Archívum

A pénzpiac bemutatása

2008.08.03. 12:50 Pénzügyi Guru

Az első bejegyzésünkben a pénzpiac felépítését szeretnénk bemutatni röviden. Nézzük tehát azt a 7 területet ahol a pénz megfordul.

  • Bankok: Magyarországon jelenleg 30-40 bank működik, a takarékszövetkezetekkel együtt összesen 100. Itt vezetik az emberek a folyószámláikat, itt tartják a megtakarításaikat , és ha hitelre van szükség, akkor is a bankokhoz fordulnak.
  • Biztosítók: Körülbelül 30 biztosító működik ma hazánkban. Hozzájuk fordulunk, ha élet, baleset, lakás, gépjármű vagy bármilyen más biztosítást szeretnénk kötni.
  • Tőzsde: A pénzügyi befektetések csúcsa.  Itthon ezek az ügyletek a Budapesti Értéktőzsdén zajlanak.
  • Lakástakarék pénztárak: olyan hitelintézetek, melyek kizárólagosan lakáscélú betétek gyűjtésével és lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkozik.
  • Nyugdíjpénztár: olyan  intézmény, amely lehetőséget teremt tagjai számára, hogy aktív éveik alatt, aktív éveik jövedelméből, biztonságos és hatékony módon előtakarékoskodjanak nyugdíjas éveikre. A pénztári rendszer a nyugdíjellátás biztosításának egyre inkább terjedő módja a világon. (nagyjából 100 pénztár)
  • Egészségpénztárak: Az egészségügyi, sport és hasonló kiadásainkat csökkenthetjük velük. Jelenleg 30-40 ilyen pénztár működik, még nincs teljesen kiforrott rendszerük.
  • Állam: Végül utolsó sorban az állammal is kapcsolatban állunk adókedvezmények és állami támogatások formájában.

A fent felsorolt nagyjából 300 pénzintézet, több ezer konstrukciót kínál az ügyfelei számára. Ugye, hogy nem is olyan könnyű eligazodni ennyi lehetőség között?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiguru.blog.hu/api/trackback/id/tr98598265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása